Sei Traditionale

Sei Traditionale - Nomad X Elite

Sa traditionala Nomad X-Elite

Saua Nomad X-Elite se preteaza excelent la urmatoarele activitati ecvestre:

• Ture, teren

• Anduranta

• Dresaj

• Cascadorie

• Lucru in manej

si nu in ultimul rand pentru calareti incepatori !!!

 

Saua Nomad X-Elite a fost realizata din mai multe motive. Primul si cel mai determinant motiv a fost ca seile moderne nu erau potrivite pentru calaritul traditional stil nomad, nu erau potrivite pentru calaritul in jocurile istorice traditionaliste, nu erau potrivite pentru calaritul de cascadorie si nu erau chiar potrivite pentru multe alte practici eqvestre (intre altele cel mai important – pentru scolirea calaretilor incepatori). Aceste neajunsuri de fapt se deriveaza din motive absolut firesti – deoarece seile de sport in fond au fost concepute pentru stilul englezesc de calarie (hunting-jumping riding stile).

Deci la conturarea formelor si a solutiilor am pornit si ne-am alimentat din seile traditionaliste-nomade (saua maghiara, saua turkmena, saua mongola, saua de catanie ungureasca de Tiszafured). Dar in procesul de proiectare si realizare de prototipuri am schimbat multe parametri, am dezvoltat multe solutii, am gasit alfel de rezolvari la problemele milenare al diferitelor aspecte al calaritului. In procesul nostru de elaborare al produsului rezultatele au fost determinate primordial si decisiv de practica, practica si practica… Scopul nostru final a fost ca sa cream o sa – pornind de la baza milenara a seilor nomade – potrivita pentru nevoile moderne contemporane enumerate la inceput si la fel potrivita ;a maxim pentru nevoile ergonomice al prietenului nostru patruped, calul. Ca rezultat am realizat o sa flexibila, fiabila, usoara, foarte ergonomica atat pentru cal cat si pentru calaret care peste astea este foarte usor de utilizat, harnasat si la nevoie modificat la cerintele situatiei.

Saua Nomad X-Elite este realizat doar din produse naturale: lamele flexibile de lemn, structura extra usoara din metal, piele, lana si pasla. Caracteristicile dominante al sei sunt siguranta, comoditatea pentru calaret, ergonomia ecvestra si nu in ultimul rand asigurarea ventilatiei potrivite a zonei acoperite de el.

Din punct de vedere al tehnicii, este o sa care: • ofera calaretului un sezut adanc si o stabilitate longitudinala al coapselor deci o stabilitate remarcabila, • ofera conditii optime de a media ajutoarele data de calaret, situand astfel intr-o pozitie destul de prestigioasa in randul seilor de dresaj. Sigur, nici saua Nomad X-Elite nu este potrivit pentru toate gusturile, si nici nu poate fii. Neaparat trebuie mentionat ca pentru domeniul sarituri si military nu constituie o optiune potrivita.