Vesta de protectie cu airbag Hit-Air

Logo top_system-e

1) How to fix a Coiled wire to the Saddle holder (Grab Strap).

2) How to fix a Bungee Lanyard to the Saddle holder (Grab Strap).

3) How to fix a Saddle Strap to the saddle. Saddle strap is to be fixed to the stirrup hooks of the saddle. How to fix a Coiled wire to the Saddle Strap.

4) How to fix a All-in-one Bungee Lanyard (with Saddle strap) to the saddle. Saddle strap of All-in-one Bungee Lanyard is to be fixed to the stirrup hooks of the saddle.

How to fix

Peste tot în lume, anual mai multe zeci de mii de oameni suferă accident ecvestru. De exemplu, numai în Germania cca. 30.000 de  oameni suferă accident în timpul călăritului. Pentru evitarea acestor evenimente, din păcate nu ajunge doar formarea călăreţilor (dezvoltarea abilităţiilor de călărit şi comportament potrivit cu calul), este cel puţin la fel de important purtarea echipamentelor de protecţie adecvată. Încet-încet s-a acceptat purtarea  tocilor, din ce în ce mai mulţi călăreţi achiziţionează acest echipament de protecţie foarte important, dar din nefericire purtarea vestelor sau a carapacelor de protecţie şi în momentul de faţă are mari hiatusuri, – deoarece practic aceste produse sunt foarte incomode, împovărătoare. Vesta de protecţie tip carapece de fapt determină foarte mulţi practicanţi să-l lasă în maşină sau chiar în dulap, datorit incomodităţii extreme al acestora. Acest lucru se întămplă iar şi iar în mod repetat, chiar dacă persoanele sunt conştiente de faptul că prin acest gest pun în pericol integritatea lor fizică.

În Japonia, compania Mugen Denko (lider mondial în echipamente de protecţie în sporturile cu motor) cunoscănd această mare problemă, a construit un sistem nou, foarte comod pentru călăreţi şi mult mai eficient decăt soluţiile vechi – anume vesta tip airbag denumit de producător vesta de protecţie Hit-Air. Practicantul de sporturi ecvestre nu mai este nevoit să aleagă între comoditate sau siguranţă, deoarece produsul Hit-Air pentru călăreţi conferă purtătorului un incredibil confort şi totodată un grad de siguranţă nemaiîntălnit pănă acum. Vestele Hit-Air vă lasă să vă bucuraţi de sentimentul de libertate ce conferă călăritul fără să purtaţi un echipament rigid şi incomod.

 

Cum funcţioneză?

După urcarea în şa, trebuie să legăm cordonul spiralat de siguranţă al vestei de şa (de ex. de inelul D), practic la fel cum legăm centura de siguranţă cănd ne aşezăm în bancheta unei maşini. Cordonul spiralat de siguranţă este legat de patronul cu CO2  din vestă, dar nu incomodează cu nimic mişcarea călăreţului deoarece are o porţiune lungă spiralată-elastică. Practicantul poate să facă toate exerciţiile şi toate mersurile calului ca de obicei, fără să observe prezenţa firului de siguranţă. Vesta intră în funcţiune numai atunci cănd călăreţul se distanţează destul de mult şi dinamic de şa. Cănd apare această distanţare, cordonul de siguranţă prin tragere activează patronul de CO2 din vestă. Patronul umflă airbag-urile vestei în căteva zecimi de secundă, astfel protejănd incredibil de util ceafa, gătul, coloana vertebrală, coastele, pieptul, mijlocul şi  partea inferioară al coloanei.

Întrebări frecvente în legătură cu vesta Hit-Air:

Airbag-ul trebuie activat?

Nu, airbag-ul se activează singur cănd călăreţul se îndepărtează suficient de mult de şa.

Vesta încape sub haină?

Vesta întodeauna trebuie purtată peste haine, altfel pernele de aier nu se umplă suficient de mult şi rapid cu aerul protector şi astfel vesta pierde mult din performanţă.

Patronul de CO2 este reîncărcabil?

Nu, patronul nu se reincarcă, fiindcă în momentul declanşării se rupe partea de jos a piesei. Patronul pur şi simplu se schimbă.

Ce greutate are vesta? 1.5 kg.

Ce se întămplă dacă uit să mă dezleg înainte de descălecare?

Airbag-ul se activează sigur, cănd călăreţul se îndepărtează suficient de mult de şa. Cu toate astea, totuşi dacă călăreţul nu se îndepărteză îndeajuns de mult, sau îndepărtarea nu se face cu o energie suficientă (patronul ca să se declanşeze are nevoie de o forţă de tragere de cca.30 kg), datorit faptului că cordonul de siguranţă este spiralat (să ne aducem aminte de cordonul receptorului de la telefoanele vechi) există totuşi o toleranţă de reacţie.

Ce fel de zone protejează vesta Hit-Air?

Vesta prin airbag-uri protejează în mod pronunţat gătul, bustul, spatele, mijlocul, bazinul şi coloana vertebrală. În afara de asta, fiindcă vesta are încorporat din fabricaţie protecţie tradiţională, protejează akinetic atăt laturile bustului căt umărul şi clavicula.

Patronul se poate schimba de către purtător?

Da, se poate, deoarece schimbul patronului este extrem de simplu, dureză doar căteva minute, după ce vesta iarăşi va fii funcţional.

Cordonul de siguranţă spiralat este deranjant în timpul călăritului?

Nu este, deoarece cordonul de declanşare este ataşat de şa într-un fel ca să nu fie deranjant pentru călăreţ.

Cum se dezumflă vesta Hit-Air după activare?

După ce s-a declanşat patronul, aerul rămăne cca. 10 sec. în vestă. După cele 10 sec. aerul începe să iasă încet din burdufurile vestei. Acest proces se poate grăbi prin exercitarea unei presiuni pe vestă.